16-4: Rinus van Warven over feit en fictie in De Da Vinci Code van Dan Brown


Op dinsdag 16 april om 20.00 uur wordt in de Vrijmetselaarsloge een lezing gegeven door Rinus van Warven over de feiten en fictie in Dan Brown’s boek De Da Vinci Code. Het boek is een prachtige roman waarin fictie en feiten door elkaar heen lopen. Het gaat om de machtsstrijd om het erfgoed van Jezus Christus tussen de katholieke kerk en de geheime inwijdingsgenootschappen waaronder de vrijmetselarij.

Het is voor een deel fictie, maar dat mag bij een roman. Kloppen alle feiten die Dan Brown beschrijft? Niet allemaal. Maar hij beschrijft de belangrijkste verschillen in inzicht tussen het gevestigde kerkelijke christendom en de spiritualiteit van de inwijdingsgenootschappen voldoende integer om een helder beeld te krijgen van de zaken waar het in de geschiedenis van de religie om is gegaan: de vervolgingen van de ketters, de rol van vrouwen in de (kerk)geschiedenis en de geheimen rondom de goddelijkheid van Jezus en de oorsprong van het mens-zijn. 

Drs. Rinus van Warven kent beide werelden. Hij is als theoloog parttime werknaam binnen de Protestantse Kerk. Hij is Vrijmetselaar. Hij heeft veertig jaar als religie-journalist onderzoek gedaan naar de rol van spirituele genootschappen in de (kerk)geschiedenis. En hij is een verhalenverteller. Hij neemt de hoorder op deze avond mee op reis door de wereld van de religieuze symboliek.  Lees meer over Rinus van Warven op zijn website.

De lezing vindt plaats in de prachtige Baanders-tempel, een ideaal decor voor deze lezing en een mooie kans om eens in het gebouw te kijken en/of kennis te maken met de vrijmetselarij. Mis het niet en koop uw kaarten voor slechts 10 euro online via https://www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/2652